SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

Egészségügyi Szakdolgozók 49. Országos Kongresszusa - Szeged

2018. június 27.

A magyar egészségügyi szakdolgozók országos tudományos rendezvénysorozatának első állomására 1970. szeptember 30-án került sor Debrecenben. A kongresszust minden évben más-más egészségügyi intézmény rendezi meg. Szeged először 1997-ben vállalkozott a kongresszus megrendezésére, és 21 esztendő után ismét Szeged láthatja vendégül az egészségügyi szakdolgozók reprezentánsait.

 Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ által megrendezett esemény vezérgondolata az inspiráció, innováció és a folyamatos alkalmazkodás az egészségügyi hivatást gyakorlók körében.

A Kongresszus résztvevőit az ünnepélyes megnyitón az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezető képviselői mellett a házigazdák nevében Prof. Dr. Dr. Piffkó József tanszékvezető egyetemi tanár, a Klinikai Központ elnöke köszöntötte. Az ünnepségen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarát és a Magyar Ápolási Egyesületet is a szervezetek országos elnökei képviselték.

A rendezvény tudományos bizottsága által meghirdetett 10 témakörben beérkezett előadások közül 105 hangzik el a kongresszus három napján.

Kiemelkedően sikeres volt Dr. Molnár Zsoltnak, az SZTE SZAKK AITI tanszékvezető egyetemi tanárának a konferencia nyitó plenáris ülésén elhangzott előadása, amely az ápolók és az ápolás szerepét elemezte a kritikus állapotú betegek ellátása során, külön kiemelve a betegek túlélési esélyeinek növelésében betöltött szerepet.

A kongresszus résztvevői fokozott várakozással tekintenek a záró plenáris ülésére, ahol Görög Ibolya egyetemi docens, protokoll szaktanácsadó előadása fog elhangzani „Európaiság – hitelesség az egészségügyben” címmel.

A kongresszuson Ungi Lászlóné Kántor Katalin, az SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika nyugállományba vonuló intézetvezető főnővére átvehette a Sebalda Nővér Díjat, melyet évente egy személy kaphat meg az országban. A Sebalda Nővér Emlékére Létrehozott Díj Kuratóriumának díját Csordás Adrienn, a díj kuratóriumának alapító tagja adta át, elismerve ezzel Ungi Lászlóné Kántor Katalin tudását, szakmai alázatát, hivatásszeretét, példaértékű pályafutását.

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik