SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

Szegeden is bebizonyították, a mozgás a leghatékonyabb gyógyszer

Magyarországon közel félmillió embernél diagnosztizáltak perifériás érszűkületet, ami elsősorban a mozgás hiánya miatt kialakuló betegség. A Zöld recept nevű rendezvény ezért a rendszeres mozgást népszerűsítette az Ady téren, amihez nem kell túl sok idő, de annál nagyobb akaraterőt kíván.

Bővebben...

A mozgás gyógyszer!

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény lesz.

mozgas gyogyszer 01   mozgas gyogyszer 02

Bővebben...

Egészségügyi roadshow-t rendeznek Szegeden

A Zöld recept – A mozgás gyógyszer egészségfejlesztő program október 16-án érkezik Szegedre, a Tanulmányi és Információs Központ előtti térre, ahol a jövő orvosgenerációja részvételével mutatják be mennyire fontos, hogy a sport legyen a mindennapok része. Gyógytornász segítségével és Kropkó Péter 51-szeres Ironman közreműködésével kontrollált járástréning programon vehetnek részt az érdeklődők.

Bővebben...

Honeybeast koncert egy sportpályáért

Felkérték őket, és igent mondtak, sokat számított a szegediség is: a Honeybeast az IH-ban a Pszichiátriai Klinika javára adott jótékonysági koncertet.

Bővebben...

Gift of Life – Vivien sokat sírt, de már jól van

Muhi Vivien, az alig 90 centis, 23 hónapos magyarkanizsai kislány szívproblémával került Szegedre, de a Rotary Club Gift of Life-nak és a szegedi orvosoknak köszönhetően ma már egészséges, és nagyon boldog.

Bővebben...

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik