SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

Négymillió forint értékben speciális takarókat kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika koraszülött osztálya

A Korábban Érkeztem Alapítvány négymillió forint értékben speciális textíliákat, valamint antibakteriális, teljes zaj- és fényszűrő tulajdonsággal bíró inkubátortakarókat adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika perinatális intenzív centrumának (PIC). A felajánlott eszközök a koraszülöttek fejlődését segítik.

Tovább a cikkhez...

Az SZTE Klinikai Központban köszöntötték az ápolókat

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségen kiváló ápoló és oktató gyógytornász címeket adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ legjobb dolgozóinak. A hallgatók által legjobbnak ítélt gyakorlatvezető és gyakorlóhely mellett a nyugdíjba vonulókat is köszöntötték.

Tovább a cikkhez...

Új ultrahang gépet kapott a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

A berendezés egy ma már Svájcban praktizáló, de egykor a klinikán dolgozó orvos közbenjárására került Szegedre.

Tovább a cikkhez...

Hybrid transzkatéteres aorta műbillentyű beültetés Szegeden

A Kardiológiai Központ Invazív Kardiológiai Részleg műtőjében 2019. május 20-án sikeresen elvégezték Szegeden az első hybrid aorta műbillentyű implantációt.

Tovább a cikkhez...

A rákgyógyítás lehetőségei

Az eredményes rákgyógyítás és ma már ez gyakoribb, mint az ellentéte, alapfeltétele közhely – testünk gyanús tüneteinek észlelésekor mielőbb orvoshoz kell menni.  Ettől sokan félnek, halogatják, de evvel csak a gyógyítás esélyeit rontják. A másik fontos feltétel, megjelenni minél több szűrő vizsgálaton, mert az is segít, sokat segíthet a sikeres kezelésben. A hazai rákgyógyítás megújuló lehetőségeiről Dr. Oláh Judit professzor asszonyt, a  Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinika igazgatóját Tráser László kérdezte.

A felvétel ide kattintva meghallgatható!

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik