SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

Az SZTE SBO szervezésében új szegedi újraélesztési rekord született

Az SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) szervezésében 2450 fő részvételével új szegedi újraélesztési rekord született a Városi Sportcsarnokban. A verseny alatt a gyerekek az újraélesztés alapszintű technikáját is elsajátították.

Tovább a cikkhez...

Az SZTE Kiváló Klinikai Központ elismerésben részesült

"Kiváló Klinikai Központ" elismerésben részesült a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, amelyet október 8-án adtak át Budapesten a Magyar Kórházszövetség és a Medicina Fórum szervezésében rendezett XI. Medicina Konferencián.

Tovább a cikkhez...

Prof. Dr. Hammer Helga 75. születésnapján

A Szegedi Akadémiai Bizottság székházában köszöntötték Dr. Hammer Helga professzor asszonyt 75. születésnapja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem, az Általános Orvostudományi kar, a Szemészeti Klinika és kollégái, tisztelői. Ott kérdezte az ünnepeltet Tráser László.

A felvétel ide kattintva meghallgatható

Dr. Kulka Frigyes emlékére

Dr. Kulka Frigyes egykori szegedi sebész professzor, majd az országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, halálának 30. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak Budapesten a Korányi Intézetben, melynek védnöke prof. dr. Kásler Miklós miniszter volt. Kulka Frigyes professzor szegedi évei idején  egyik vezető munkatársa volt Baradnay Gyula sebész professzor. Őt kérdezte emlékeiről Tráser László.

A felvétel ide kattintva meghallgatható

Új helyre kerül az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika anyagcsere genetika szakambulanciája

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika anyagcsere genetika szakambulanciája 2019. szeptember 23-ától megváltozott helyen, a Temesvári krt. 35. szám alatt, a régi Gyermekkórház épületében várja kedves betegeit.

A szakambulancia eredeti rendelési idejében változás nem történik. Időpont kérésre a (62) 342-217 vagy a (62) 342-218 telefonszámon van lehetőség. A betegek tájékoztatásában diszpécserpultos munkatársak segítenek, állnak a betegek és hozzátartozóik rendelkezésére.

Forrás: u-szeged.hu

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik