SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

A demencia áldozatai – Százmilliókat fenyeget az Alzheimer-kór – 168 óra

A Nemzetközi Alzheimer Társaság múlt évi jelentése szerint ötvenmillió Alzheimer-kóros ember él a világon. Számuk húsz éven belül várhatóan megduplázódik, 2050-re pedig legalább 130 millió alzheimeres lesz. Minden harmadik másodpercben diagnosztizálnak egy új esetet. E szinte járványszerű terjedés elsődleges oka, hogy a Föld népessége egyre öregebb, és az élethossz növekedésével exponenciálisan nő a demencia gyakorisága is. Mindez beláthatatlan egészségügyi, társadalmi, gazdasági katasztrófával fenyeget. Sok ország elkészítette már a nemzeti demenciastratégiáját. Magyarország nem tartozik közéjük, noha a betegség családtagokkal, hozzátartozókkal együtt már most egymillió embert érint itthon.

Bővebben...

Van élet a koraszülött intenzív osztályon túl is - Délmagyar

Koraszülött-ellátást támogató képzésen vehettek részt az SZTE szakemberei. A speciális workshopon egy angol professzor az általa kidolgozott, családok és csecsemők idegrendszeri fejlődését támogató oktatóprogramot mutatta be.

Bővebben...

Látogatási tilalom Csongrád megye minden fekvőbeteg ellátó intézményében

Január 21. és január 27. között, több mint kétszer annyi beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, mint egy héttel korábban. Az influenza figyelőszolgálatra kijelölt 54 orvos, a 4. héten a 371 fő, megbetegedéséről tett jelentést. Az adatok alapján a megyei tisztifőorvos 2019. január 30-tól a CSMEK Makói tagintézményében valamint a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban is elrendelte a látogatási tilalmat, így a megye valamennyi fekvőbetegellátó intézményében  – feloldásig  – tilos a betegek látogatása.

Bővebben...

Betegágyakat kapott két szegedi klinika

Bővebben...

Szemközt - vendég: Fendler Judit

Nemrég a Szegedi Tudományegyetem kancellárja arról beszélt a Magyar Televízió műsorában, hogy az egyetem klinikai központja 12 év óta először adósság nélkül kezdte az évet. A bejelentés hátteréről Fendler Judit kancellár asszonyt kérdeztük. Kozó Attila főszerkesztő kérdezőtársa Márok Tamás volt.

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik