SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

NaturAqua a koraszülöttekért

November 17-én, a koraszülöttek világnapján az országszerte szervezett programok és lilába öltöztetett épületeink hívták fel a figyelmet a koraszülés fontosságára.

Bővebben...

Diabétesz Nap - 2018. november 23-24.

Ezen a héten 23.-án, péntek délután két órától és másnap, 24.-én is Diabétesz napot tartanak orvosok, szakasszisztensek, cukorbetegek gondozásával foglalkozók számára Szegeden, az egyetem központi épületében a Dugonics-téren. Az idei lesz a 13. alkalom, amikor a szegedi Diabétesz napot megrendezik, mondta Holzinger Gábor szakvezető főorvos, a Diabétesz nap házigazdája. Tráser László összeállítása.

Petri Tanítványok Baráti Körének 2018. évi XXXIII. Tudományos Ülés

MEGHÍVÓ Oldal 1

 MEGHÍVÓ Oldal 2

Kétszeresére bővül a szegedi Fül- orr-gége klinika

Kétszeresére bővül a szegedi Fül- orr-gége klinika, egy rövidesen elkezdődő építkezéssel, melynek elavult körülményei között világhírű hallásjavító munkát végeznek, sőt siketen született gyermekeket tesznek hallóvá, modern berendezéseket, implantátumokat ültetnek a koponyába. Több éves előkészítés után, rövidesen hozzákezdenek a klinika új épületszárnyának megépítéséhez, mely reményeik szerint egy év alatt elkészül. Kiss József Géza professzor erről tájékoztatja hallgatóinkat, Tráser László mikrofonja előtt.

November 14. a Cukorbetegség világnapja

A cukorbetegség világnapja a figyelemfelhívás globális eszköze. Minden évben november 14-én tartják. A Nemzetközi Diabétesz Szövetség által szervezett világnapokat az is indokolja, hogy a világ lakosságának közel 8 százaléka szenved ettől, ami közelítően megegyezik a magyarországi adatokkal. Holzinger Gábor belgyógyász, szakvezető főorvos igen nagy problémának tartja, hogy a kettes-típusú cukorbetegek létszámának legalább fele nem tud meglévő betegségéről. A szakembert Tráser László kérdezte.

 

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik