SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

Egy érzékeny téma

Nehéz téma, sokféle érzékenységet érint, de mégis létezik, évente több tucat ember fordul vele orvoshoz, itthon az állami és magán klinikákon egyaránt, sőt többen külföldre mennek műtétre, részben a titkolózás miatt. A született nemi adottságukat kívánják megváltoztatni. Pajor László, a szegedi egyetem urológiai klinikájának tanára két évtizede végez ilyen műtéteket, őt kérdezte Tráser László

A felvétel ide kattintva meghallgatható

Ebola járvány

Miközben a világ ezernyi ügyes – bajos dolgával van elfoglalva, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO a napokban nemzetközileg veszélyes övezetté nyilvánított egy afrikai övezetet, Kongóban, az ottani Ebola – járvány miatt. Kongó határos szomszédai is aggódnak, Uganda és Kenya is az immár második Ebola – járvány magas halálozási arányai miatt. Minderről Bálint Gábor orvos professzort, a trópusi betegségek szakértőjét, WHO  tanácsadóját kérdezte Tráser László.

A felvétel ide kattintva meghallgatható

Petri Gábor öröksége

Prof. dr. Dóczi Tamással professzor emeritusi címe és a Petri Gábor Emlékérem kapcsán készített interjút a weborvos.

Tovább a cikkhez...

Julesz Miklósra emlékezve

Az egykori önálló szegedi orvostudományi egyetem, a hajdani SZOTE számos kiváló, messze földön ismert orvos professzor munkája révén híresült el bízvást mondhatón világszerte. Egyikőjük, ha eddig titok lett volna, most hulljon lepel – költő is volt, író is. De mindenképpen, mondhatni módfelett érdekelte a régi görög költészet. Őrá emlékeztek a minap, 60 évvel ezelőtti tanszékvezetői kinevezése alkalmából. Tráser László összeállítása.

A felvétel ide kattintva meghallgatható

Dr. Oláh Judit professzor szerint óvjuk a bőrünket a tűző naptól

Mint minden jó dolognak, a szép barna bőrnek is kockázata van, már pedig ennek nagyon sokan nincsenek tudatában. Pedig, mint hallani fogják, Oláh Judit bőrgyógyász professzor ezt tapasztalata alapján mondja. Az egyre szélsőségesebb európai időjárás ezt a gyors bőr-barnulást különösen is veszélyezteti. Tráser László összeállítása.

A felvétel ide kattintva meghallgatható!

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik