SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

A mozgás gyógyszer!

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény lesz.

mozgas gyogyszer 01   mozgas gyogyszer 02

Az egészségfejlesztő roadshowra épülő kampány öt napon keresztül öt helyszínt érint. Három helyszínen egy szűrőbuszban szív és érrendszeri rizikószűrést végzünk, dietetikai és dohányzás leszokás támogatási tanácsadással is élni lehet. Ezt egy színpadi program egészíti ki, amely során híres sportolók bevonásával több mozgásformát mutatunk be, illetve próbálhatnak ki a résztvevők, továbbá egészségügyi üzeneteket tartalmazó ugróiskolákat is magunk mögött hagyunk.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. Becslések szerint 17,5 millió ember hal meg évente ennek következtében. A szív és érrendszeri betegségeken belül a koszorúér betegségek vezetik világszerte a halálozási statisztikákat, a stroke-kal közösen a szív és érrendszeri halálozás kb. 80%-áért felelősek. Magyarországon évente 30 000-en kapnak szívinfarktust, 7000 lábat amputálnak és
15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt.

A Zöld recept - A mozgás gyógyszer október 16-án érkezik Szegedre az Ady térre, ahol a jövő orvosgenerációja részvételével mutatjuk be mennyire fontos, hogy a sport legyen a mindennapok része, mert a mozgás gyógyszer. Gyógytornász segítségével és Kropkó Péter 51-szeres Ironman közreműködésével kontrollált járástréning programon vehetnek részt az érdeklődők.

Időpont: 2018. október 16., kedd 10.00
Helyszín: Szeged, Ady tér 10., József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Az esemény résztvevőit Prof. Dr. Lázár György, a Sebészeti Klinika tanszékvezetője, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Dr. Németh László, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke és Dr. Palásthy Zsolt Ph.D., a Szegedi Tudományegyetem, Érsebészeti Profil és Osztályvezetője és Dr. Vajer Péter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alapellátási igazgatója köszönti.

Visszajelzést amozgasgyogyszer@aeek.hu e-mail címre várunk.
Kapcsolat: Kutai Orsolya, +36 30 915 8356, kutai.orsolya@aeek.hu

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!