SZTE

Elnök: Dr. Németh László

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: office.elnok @ med.u-szeged.hu

Mentőautó-szimulátort kapott a szegedi egyetem orvosi kara

Az ország első mentőautó-szimulátorát adták át tegnap Szegeden. Az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Oktatási Épület aulájában, a Skills Központ bejárata mellett elhelyezett berendezés a helyszínre vonuló mentőautók pontos mása.

A Mercedes-vázra épített, közel 50 millió forint értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval. A szimulátort az összes mentési helyzet, belgyógyászati, traumatológiai esetek, különféle közúti sérülések ellátásának gyakorlásához, illetve alapvető sürgősségi kórképek ismertetésére és gyakorlati oktatására is lehet alkalmazni.

Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító helyszínén a valósághű gyakorlatok alatt a zárt mentőautóban zajló eseményeket is nyomon lehet majd követni, így a hallgatók tapasztalt instruktorok segítségével, biztonságos körülmények között szerezhetik meg az önálló munkavégzéshez szükséges szakmai rutint.

A mentőautó-szimulátor beszerzését az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által irányított, 8 milliárd forint összköltségű projektből valósították meg.

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05