SZTE

Elnök: Prof. Dr. Facskó Andrea

Elnöki Hivatal címe:
6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. I. em.

Központi telefonszám: 62/544-000
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2011. szeptember

A 265 ágyas új klinikai épület és a Sürgősségi Betegellátó Osztály építési munkálatainak megkezdése előtt a nyári hónapokban a Pszichiátriai Klinika járó- és fekvőbeteg ellátása már kiköltözött a 410 ágyas épületből, a titkárság szeptember elején ( 7-én és 8-án) költözik a Kálvária sgt. 57.sz. alatti telephelyre. Ahhoz, hogy minden területet tudjunk biztosítani a TIOP pályázatokhoz, ideiglenesen visszakértük az Önkormányzattól a Pulcz utcai ingatlant. Várhatóan 1-1,5 évig a Pulcz utcában lesz a krónikus pszichiátriai ellátás egy része, a másik része maradt a Kálvária sgt-i telephelyen. A dolgozók részére a tetőtérben alakítottunk ki központi öltözőt és itt kaptak helyet még a működéshez szükséges irodák, orvosi és pszichológusi szobák is.

Elkészült a 410 ágyas épületbe való akadálymentes közlekedéshez a személyi és a gazdasági bejárat is, hiszen az építkezések megkezdésével az épület északi és déli oldalán megszűnik a közlekedés lehetősége.

Szeptember első hétvégéjén kerül összeszerelésre a 410 ágyas épület alatti gépkocsi áthajtóban az az átjáró, amely biztosítja a gyors közlekedést az új bejárat és a sürgősségi baleseti ellátás között. Ezzel egyidejűleg az épület alatti gépjármű közlekedés megszűnik.

Szintén szeptember első hétvégéjén - a rendelések befejezését követően - kerül sor az idegsebészeti-, az ortopédiai- és a traumatológai szakambulanciák költöztetésére. Szeptember 5-én, hétfőn már a 410 ágyas épület alagsor B szárnyában találhatják ezeket az ambulanciákat. Megközelíteni változatlanul a Semmelweis utcai főbejáraton, illetve az új bejáraton lehet a szakrendeléseket.

Szeptember 5-én és 6-án a traumatológiai sürgősségi ellátás költözik az alagsor B szárnyba. Szeptember 5-én még a jelenlegi, 6-án viszont az új helyen történik a sürgősségi baleseti ellátás.

Szeptember második hétvégéjén, 9-én, 10-én és 11-én a Neurológiai Klinika járóbeteg szakrendelései és a sürgősségi ellátás költözik a III. emelet A szárnyba.

Fontos tudni, hogy a telefon hívószámok a 410 ágyas épületen belül nem változnak.

Szeptember 12-én lezárásra kerül a mentőfeljáró is. Az építkezés megkezdésekor a mentőfeljáró teljes egészében elbontásra kerül.

Megszűnik a helikopter leszálló és mindaddig, amíg el nem készül az új SBO tetején a leszállóhely, addig a repülőtér fogadja a mentőhelikoptereket.

bicikl-balvk-kozdiag-jobb

egyetem 05

egyetem01

szte-tik