header

6725 Szeged, Kálvária sgt. 57.

Betegellátás:

+36 62 341 630

+36 62 341 634

+36 62 341 644

office.psych@med.u-szeged.hu

Intézetvezető:
Prof. Dr. Kálmán János

tanszékvezető egyetemi tanár,
az Orvostudományok Doktora

V. évfolyam félévek elfogadásának feltételei

Hiányzás

Egynél több gyakorlatról való hiányzás esetén a félév teljesítését nem tudjuk elfogadni. A gyakorlat pótlása egy másik csoportnál történhet, vagy amennyiben ez nem megoldható, a pszichiátriai ambulancián, előre egyeztetett időpontban. Ezt a csoportvezetővel kell egyeztetni.

Írásbeli demonstráció

 

Féléves vizsga

Félév végén az előadások és a gyakorlatok anyagából 50 kérdésből álló tesztvizsgára kerül sor az utolsó gyakorlat keretében. Sikertelen tesztvizsga esetén a gyakorlatvezető szóbeli vizsgalehetőséget biztosít.

Hivatalos tankönyv

Németh Attila, Füredi János, Tariska Péter: A pszichiátriai rövidített kézikönyve (Medicina, 2011, ISBN: 9789632263212)

Külföldi pszichiátriai gyakorlatok elfogadása

A félév során külföldön tanuló azon hallgatók, akiknek a képzése nem tartalmaz pszichiátriai gyakorlatot, annak pótlására kötelesek. Ez ambulanciánkon történik a félév óráival megegyező óraszámban. A félév végi tesztvizsga teljesítése szintén szükséges. Az igazolt külföldi pszichiátriai gyakorlatot elfogadjuk, amennyiben a hallgató külföldön vizsgázott is, azt sem kell ismételnie.

Előadások - részvétel

Az előadásokon katalógust tartunk, s aki a félévenkénti 14 előadásból tizenkettőn részt vett, a kollokviumon egy szabadon választott tételt kicserélhet.

klinika1
klinika2